Activiteiten

Sinds de oprichting op 2 juni 2016 heeft Mondial Diagnostics samenwerkings- en leverantieovereenkomsten gesloten met meerdere partners in Africa en daarbuiten, zijn onderhandelingen voor verdere overeenkomsten en kennisoverdracht projecten geïnitieerd met beoogde partners, en worden antigenen geleverd aan partners en klanten in verschillende landen.

Mondial Diagnostics werkt samen met partners (in Nederland en elders) aan de ontwikkeling van nieuwe diagnostische testen voor armoede-gerelateerde ziekten, waarbij Mondial Diagnostics een leidende rol speelt in de ontwikkeling, terwijl de partner de test uiteindelijk zal gaan produceren en verkopen, nadat deze in nauwe samenwerking volledig is geoptimaliseerd en gevalideerd.

Parallel aan de bovengenoemde ontwikkelingsprojecten die al in gang zijn gezet, of met de beoogde partners worden besproken, werkt Mondial Diagnostics ook aan de ontwikkeling van samenwerkingsverbanden voor lokale productie en distributie elders in de wereld.

Mondial Diagnostics geeft adviezen aan partners voor het opbouwen van lokale productie van diagnostische testen, en blijft ook daarna de partner ondersteunen met kwaliteitscontrole en het oplossen van problemen. Ook in de marketing van de testen naar patienten en beslissingnemers bij overheden, gezondheidszorg systemen en artsen ondersteunt Mondial Diagnostics de partner, en neemt waar nodig het voortouw in dat process

Mondial Diagnostics is ook betrokken bij een demonstratieproject in noordelijk Kenia voor de evaluatie van het gebruik van mobiele telefoons in combinatie met snelle diagnostische testen voor het verbeteren van de diagnose en behandeling van armoede-gerelateerde ziekten. De mobiele communicatie-technologie zorgt hierbij voor het digitaal vastleggen en verzenden van de testresultaten naar de arts die vervolgens patienten met een bevestigde diagnose mobiel geld kan overmaken dat specifiek geoormerkt is zodat het alleen voor bezoek aan een kliniek en voor behandeling kan worden besteed.